05 juli 2016

Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker

Spåren efter honom slutar i Bangkok.
Varför har han, en framgångsrik New York-advokat, lyckligt gift och med två vuxna barn, bara gett sig iväg utan förklaring?
Fyra år senare hittar hustrun ett gammalt kärleksbrev, som aldrig postats, från honom till en okänd kvinna med adress i Burma. Hos dottern Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. Kanske finns förklaringen till faderns försvinnande där och kanske kan hon få träffa honom igen.
När Julia reser till den lilla byn bland bergen i Burma hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus möts hon av en märklig man och hon förstår att hon är väntad. Fascinerad lyssnar Julia till hans historia om umbäranden och kamp. Om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna. Om det som står skrivet i stjärnorna och om en kärlek som övervinner allt.

Jan-Philipp Sendkers debutroman Konsten att höra hjärtslag har blivit en internationell bästsäljare som älskats av miljoner läsare över hela världen.

Om du är ute efter att läsa en mer romantisk roman i sommar, kan jag verkligen rekommendera den här boken. För att få den rätta känslan för boken bör du ha tid på dig, så du läser flera kapitel, eftersom jag upplever att det tog ett stund innan jag hade kommit in i bokens handling och framförallt känsla. Men sen, ja sen är du fast. Det här är en bok som du verkligen inte vill lägga ifrån dig i första taget och du vill bara läsa vidare, vidare och vidare. Så för mig som ofta inte har möjlighet att läsa så mycket varje dag, var det här den perfekta semesterläsningsboken. Och mycket riktigt, på mindre än en vecka läste jag ut boken och den har efterlämnat en varm, mysig känsla i kroppen. Vilken berättelse!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar