10 april 2024

Inget av det här är sant av Lisa Jewell

När den populära podcast-stjärnan Alix Summer är ute på den lokala puben och firar sin 45-årsdag, träffar hon Josie Fair. Det visar sig att även Josie är ute och firar sin 45-årsdag. När de några dagar senare stötter ihop igen utanför Alix barns skola, berättar Josie att hon lyssnat på Alix podcast och föreslår att hon själv skulle vara ett bra intervjuobjekt. Alix känner sig tveksam till en början, men Josie påstår sig bära på en stark livshistoria och till slut går Alix med på förslaget.
  Men snart går det upp för henne att Josie bär på mörka hemligheter och steg för steg nästlar hon sig in i Alix liv - och in i hennes hem.
  Och plötsligt försvinner Josie. Och handlingen i Alix true crime-podcast kretsar nu kring henne själv. Vem är egentligen Josie Fair? Och vad döljer hon?

Inget av det här är sant är den nya bladvändaren av spänningsmästaren Lisa Jewell - en berättelse om allt vi berättar för varandra och om det vi aldrig avslöjar.

Herregud!!! Vilken bok! Inget av det här är sant är en helt otrolig berättelse, som verkligen ger mig kalla kårar och jag vill vid flera tillfällen skrika till Alix, att släpp inte in Josie i din pod, i ditt hem och i ditt liv. Spring så fort det bara går och lås in er, ring polisen och se till att få henne fängslad. Redan från början känner jag som läsare att det här är inte bra, håll dig borta från Josie och det som gör boken så spännande är just den här vetskapen, att detta är något som inte är som det ska. Eller är det så? Finns det andra perspektiv? Vad är sant, vad är falskt? Ovissheten är det som  gör boken till en olidligt spännande bladvändare, för vilket perspektiv kommer att segra? Hur blir slutet? Vad är det som verkligen är sant? Boken kittlar min fantasi och gör att jag som läsare kan klura på många olika scenarier. Det ena mer osannolikt än den andra och det är med stor förväntan jag tar mig an bokens sista kapitel! Det här är pinsamt nog den första boken jag läser av Lisa Jewell, men det lär definitivt inte bli den sista. De korta, växelvisa kapitlen ger ett driv i berättelsen och ökar spänningen. Ena stunden är jag med i handlingen kring Alix och Josie, i nästa stund får jag perspektivet från en Netflix-serie baserad på Alix podcast. Upplägget blir snyggt och oemotståndligt! Sammanfattningsvis kan jag konstatera att boken Inget av det här är sant är mästerligt skriven och är en av de bästa psykologiska spänningsthriller jag någonsin läst! 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar