01 maj 2023

Berätta tre saker av Callum Bloodworth

-Så, Liv från andra sidan dörren, berätta tre saker som oroar dig.

Det sägs att det tar fyra minuter för människor att bestämma sig för om de gillar någon eller inte.

När jag funderade ut svaret på Dags fråga hade det gått tre minuter sedan jag hörde dunsen i trapphuset. Tre minuter och tjugosju sekunder för att vara exakt. 

Berätta tre saker är en gripande berättelse om kärlek, ensamhet och om att hitta sin plats, för alla som gillar John Green och Rainbow Rowell.

Vilken ljuvlig bokpärla!!! Det räcker med att titta på omslaget och bläddra i boken för att inse att Berätta tre saker av Callum Bloodworth är en fantastisk liten bok! I övre hörnet till varje kapitel är en blommande körsbärsgren avbildad och flera av dess blommor sprids för vinden. Så vackert illustrerat och det speglar verkligen boken innehåll som är vackert, sorgligt och tänkvärt. Jag fängslas med en gång av bokens huvudpersoner och dynamiken dem emellan. Trots att Liv är isolerad i en lägenhet på grund av misstänkt Covid-smitta, får både hon och vi läsare följa med på olika resor med hjälp av Dag. Sakta men säkert släpper Liv på sin garde och det gör även du som läsare. Callum Bloodworth har skrivit en helt oemotståndlig bok, som känns i hjärta och själ! En roman du helt enkelt inte får missa!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar