30 april 2017

Toner i natten av Jojo Moyes

En förlorad kärlek.
Ett mystiskt drömhus.
Fem starka viljor.

Ena stunden är Isabel en firad violinist med en framgångsrik make, två fina barn och ett fantastiskt hus mitt i London. I nästa stund har hon förlorat sin man och står ensam på ruinens brant. Mitt i hopplösheten ärver Isabel en förfallen herrgård på landet, och när grannen Matt erbjuder sig att ta hand om renoveringen tackar hon ja utan att tveka. Men Isabels omstart i livet visar sig vara allt annat än okomplicerad. Matt har en hemlig agenda med renoveringen, och det har även hans fru Laura. Fastighetsmogulen Nicholas Trent ser den gamla herrgården som en väg tillbaka till rikedom, och den gåtfulle Byron, vems ärenden går han egentligen? När Isabel och hennes barn flyttar in i huset, kolliderar livet och drömmarna hos alla inblandade. Och hur långt är man egentligen beredd att gå för att få sina drömmars hem?

Toner i natten, som kom ut på engelska 2009, innehåller alla självklara Moyes-ingredienser: starka livshistorier, mänskliga karaktärer och en hel del kärlek.

Jojo Moyes har gjort det igen! Hennes romaner får dig att försvinna in i en värld full av känslostormar och levnadsöden. Jag älskar hennes böcker just för att du får drömma dig bort, samtidigt som det inte är sockersött utan bokens personligheter råkar också ut för en hel del motgångar. Precis som Jojo Moyes andra böcker lämnar mig Toner i natten fånleende med en varm och go känsla i kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar