söndag 10 april 2016

Rabbit Hayes sista dagar av Anna McPartlin

Jack och Mollys älskade dotter Mia "Rabbit" Hayes har just fyllt fyrtio. Hon är Daveys och Graces lillasyster, ensamstående mor till tolvåriga Juliet, och hon har nio dagar kvar att leva.

Vi möter Rabbit när hon skrivs in på ett hospice. Hon har ännu inte accepterat sitt öde, och hon backas upp av sin bullriga, irländska familj som är fast besluten att rädda henne mot alla odds. Men med dagarna går lär sig Rabbit att fokusera på och acceptera nuet medan hennes familj sörjer, bråkar, älskar och förlorar.

"Precis som Jojo Moyes har McPartlin ett lätt och subilt sätt att hantera tragedier, och de delar en humor och slagfärdighet som blir en motvikt till den djupa sorgen i deras berättelser...
Ja, du kommer behöva en näsduk - men du kommer också att skratta och le när du läser denna gripande, upplyftande historia"
Richard & Judy Bookclub

"Här finns värme och kärlek i massor. Även om ditt hjärta går lite sönder så packas det in i bomull"
                                                      Hyllan Bokblogg

Ja, vad mer finns det att tillägga? Jag tycker egentligen att recensionerna på baksidan av boken sammanfattar allt. Det här är en bok som jag varmt kan rekommendera, eftersom den utstrålar så mycket värme och kärlek, mitt i tragedin då en ung människa dör. Det finns så många härliga passager i boken, som gör att du härdar ut och verkligen vill vidare i bokens handling. Av alla böcker jag läst genom årens lopp, är det här en av de böcker, som jag kommer att minnas och den kommer ha en speciell plats i mitt hjärta. Så ladda te-vattnet, sjunk ner i älsklingsfåtöljen och bara läs och njut! Glöm bara inte att ha näsdukarna inom räckhåll, för de behövs verkligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar