12 februari 2015

Svart gryning av Rolf Börjlind och Cilla Börjlind

I den skånska idyllen Arild lämnas treåriga Emelie ensam några ögonblick i sin sandlåda. Hon hittas med avvriden nacke. Några dagar senare på Värmdö utanför Stockholm mördas sjuårige Aram på exakt samma sätt.
De brutala morden ger eko över hela landet. Misstankarna riktas mot rasistiska kretsar som uttalat hot mot båda barnens föräldrar. Olivia Rönning, som fått en polistjänst i Höganäs och snabbt var på plats efter dådet i Arild, kontaktas av kriminalinspektör Mette Olsäter, som leder Rikskrims utredning av de båda morden. Tillsammans börjar de jakten på barnamördaren.
Samtidigt får den före detta polisen Tom Stilton en bok med en massa urklipp som alla handlar om ett ouppklarat mord på en lyxprostituerad, Jill Engberg. Stilton blev utmanövrerad från mordutredningen och har aldrig kunnat glömma fallet.
När ett DNA-prov från Jillfallet matchar ett prov från barnamorden tar utredningen en oväntad riktning och Stilton förs återigen samman med Olivia och Mette.
Svart gryning är den tredje boken om Tom Stilton och Olivia Rönning.

Om du gillar att läsa riktigt spännande böcker, kan jag rekommendera dig att läsa den här boken. Stundtals är det nästan olidligt spännande. Kapitlen är förhållandevis korta, vilket gör att du har gott om naturliga pauser, om handlingen känns lite väl läskig, samtidigt som du kommer vidare i historien. Allt vävs samman och när slutet närmar sig är spänningen på topp. Du glömmer nästan bort att andas. Men bli nu inte avskräckt, utan läs boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar