10 oktober 2014

Du försvinner av Christian Jungersen

Mia jobbar som lärare och hennes make Fredrik är en högt uppskattad rektor på en privatskola. Under en semester på Mallorca med deras son Niklas börjar Fredrik plötsligt uppträda märkligt. Kort därefter får de veta att han har en stor hjärntumör som måste opereras akut. Samtidigt framkommer obehagliga saker som försiggått på privatskolan under tiden tumören vuxit i Fredriks hjärna.

Du försvinner beskriver den kaotiska värld som kan uppstå till följd av en hjärnskada. När slutade Fredrik att vara mannen som Mia en gång förälskade sig i? Hur långt räcker kärleken när allt man tagit för givet plötsligt raseras? Vem är skyldig för brott som man inte förmår ta ansvar för?

Det här är en både annorlunda och fascinerande bok, som visar hjärnans bräcklighet och hur en hjärnsjukdom kan förändra dig. Den liknar inte något annat jag har läst och jag kan varmt rekommendera den. Tyvärr håller den inte riktigt hela vägen, utan ibland blir handlingen seg och utdragen, men jag tycker ändå att den är läsvärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar