23 augusti 2014

Larma, släcka, rädda i Rosengädda av Emma Hamberg

Tessan och hennes get Bella har flyttat in i Rosengäddas förfallna stationshus där tapeterna flagar, murbruket spricker och orken sinar. Utan vare sig vänner eller pengar försöker Tessan renovera stället till en mysig bykrog samtidigt som hon provlagar vinångande vildsvinsgrytor.
Före detta brandmannen Jonny sitter ensam i sin enorma tevesoffa med ett par 3D-glasögon på näsan, tittar på en film om delfiner och gråter. Han misslyckades på årets brandmannatest och får nu istället sköta pappersjobb på den ödsliga deltidsstationen i Rosengädda.

Rafael kliver av tåget i Rosengädda med sina fladdrande svarta armanikläder. Elegant som få och med en doft av hemligheter, dekadens och äventyr flyttar han in på det stora godset Smörkulla. På jakt efter förströelse hittar en gråtande brandinspektör samt en slutkörd stationshusägarinna. Vilken jackpott.

Efter att ha läst bokens baksida insåg jag direkt att det här är en bok jag bara måste läsa! En riktigt feel-good roman med ett flertal annorlunda personligheter. Boken präglas av en go´ känsla och Emma Hamberg målar verkligen upp en bild av samhället Rosengädda. Du ser Rosengädda på näthinnan, för att inte tala om alla personerna som vistas där. Det är med en genuin känsla som Emma skildrar de olika personligheterna. Du har inga svårigheter att leva dig in i berättelsen, personerna och deras något trassliga liv. En bok du fullkomligt älskar och kan läsa om och om igen! I love it!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar