05 oktober 2019

Familjen Bridgerton En annorlunda allians av Julia Quinn

Daphne Bridgerton är både smart och vacker - ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när hennes brors bästa vän, hertig Simon Basset, kommer till London förändras allt. Tillsammans tänker de ut en elegant plan: en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrar borta från Simon.
Det är en hederssak för Simon att inte åtrå sin väns syster. Och Daphne strävar inte alls efter att bli hertiginna. Men mitt uppe i alla baler, promenader och båtturer är det svårt att skilja på vad som är en bluff och inte. Och att hålla ordning på sina egna känslor visar sig vara det svåraste av allt.
En annorlunda allians är första delen i serien om familjen Bridgerton, som snart blir tv-serie på Netflix.

Ibland är det underbart att bara sväva iväg i ett skimmer av romantik, där historiens vingslag skapar en fiktiv värld, helt olik dagens samhälle. En annorlunda allians av Julia Quinn är just en sådan bok, som innehåller en svunnen tid, kryddat med en stor dos av romantik och förvecklingar. En värld att förlora dig i och som får dig att glömma tid och rum. Så vill du läsa en klassisk kärleksroman, är det här verkligen boken för dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar