fredag 20 april 2018

Gröna fingrar sökes av Annika Estassy Lovén

Det är sommar i Måneby, Agnes favoritårstid. Men i år är inget sig likt. Sjukdomen har slagit klorna i Agnes så hon orkar inte sköta sin älskade koloniträdgård längre. Dessutom har hon i ett svagt ögonblick lovat sin granne att ta hand om hans kakadua medan han reser jorden runt. Vad ska hon göra?

Många mil söderut, utanför Stockholm bor Leyla med sin man Johan och deras sexårige son Hugo. Efter att Johan gått över gränsen i ett av sina raseriutbrott bestämmer sig Leyla för att fly bort någonstans med Hugo. Hon svarar på en annons för en kolonistuga som uthyres mot omvårdnad och skötsel och hamnar i Måneby. De efterföljande veckorna blir den återhämtning som Leyla längtat efter, trots att hon vet att hon inte kan hålla sig undan för evigt. Går hennes äktenskap att rädda? Vill hon ens det?

Även Agnes har livsavgörande beslut att fatta, men av ett helt annat slag. Gröna fingrar sökes är en berättelse om utsatthet men också om kvinnors vänskap, levnadsvisdom och en trädgårds läkande kraft.

Det här är feelgood när den är som bäst! Det är en varm, mysig och kärleksfull roman, som du bara älskar från första stund. En bok som får dig att må bra. En härlig roman om vänskap och relationer mellan olika människor, utan att den för den skull blir sockersöt. En bok med många bottnar och som gör att du drar på munnen och får flera härliga skratt. Jag kom på mig själv att flera gånger gå och småle, när jag lyssnade på boken. Bokens stora behållning är vänskapen mellan Agnes och Leyla, hur den utvecklas under resans gång på ett underbart sätt. Så lyssna eller greppa tag i den här boken och läs! Du kommer inte att ångra dig eftersom Gröna fingrar sökes lämnar dig med en härlig känsla i kroppen! Personligen så skulle jag verkligen uppskatta en fortsättning på boken, för att se vad som händer framledes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar